Hier vind je verschillende onderwerpen die voor volwassenen (met NLD) interessant zijn. Hopelijk heb je er iets aan!

Here you will find various topics that are interesting for adults (with NVLD). Hopefully it's of some use to you!

If you want to read the blogposts in English, then click on the title of the post and scroll down.

Alexanders ervaring met NLD / Alexanders experience with NVLD

Hallo, ik ben Alexander, 36 jaar, en ik weet sinds mijn 20e dat ik NLD heb. Jarenlang wilde ik liefst zo weinig mogelijk aandacht besteden aan deze stoornis die mijn leven compliceert, maar nu voel ik de noodzaak om erover te praten en er eventueel ook wat bewustzijn rond te creëren. Mijn NLD heeft lange tijd mijn leven bepaald, iets dat ik pas recent heb beseft. Nu wil ik opnieuw mijn leven in eigen handen nemen.

Lees meer »

Pascalles ervaring / Pascalles experience

Pascalle: wanneer ik veel moet doen en dus veel opties heb om mee te beginnen, verdwaal ik in al die mogelijkheden. Ik kan dan niet beginnen omdat ik geen structuur heb. Ik maak daarom altijd een duidelijke planning om aan de slag te kunnen.

Lees meer »

NLD en faalangst / NVLD and fear of failure

Ik heb maanden geleden contact opgenomen met Het NLD-Plan omdat ik graag wilde meehelpen met blogs schrijven. Na leuk e-mail contact heb ik toen afgesproken om gastblogger te worden voor de site. Toch heb ik tot nu toe niks geschreven, ik stelde het uit. De reden voor mijn uitstel is waar deze eerste blogpost nu over gaat, faalangst. Ik bleef het onderwerp voor mijn blogpost veranderen, omdat ik wilde dat de eerste post perfect zou zijn, omdat ik bang was om mijn slechte spelling te laten zien of op de een of andere manier over iets raars te schrijven. Ik was om bang om te falen.

Lees meer »