Op 19 november 2021 is ons boek N(V)LD is OK! uitgekomen. In dit boek hebben we het over wat NLD is, praten deskundigen erover en laten we mensen van over de hele wereld aan het woord die zelf NLD hebben of een kind hebben met NLD. 

Links om het boek te kopen: https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=12629

https://www.bol.com/nl/nl/p/nld-is-ok/9300000068749597/?bltgh=qcJOvpo58ccHjegAUkVJmg.2_9.10.ProductTitle 

Inkijkje in het boek

"Je bent heel goed in taal, je bent verbaal vaardig, je hebt een goed geheugen, een oog voor detail waar mensen u tegen zeggen en je bent een echte doorzetter. Maar wat mensen aan de buitenkant niet kunnen zien, is dat er in jouw hersenen zich een heel ander proces afspeelt dan bij de meeste mensen. Over het algemeen werken de linkerhersenhelft en de rechterhersenhelft goed samen, maar in jouw hoofd is dat anders. Links werkt namelijk een stuk beter dan rechts. De meeste dingen kun je meedoen met de meeste anderen, maar soms kost het je veel meer tijd om die dingen aan te leren.

Byron Rourke, een psycholoog die gespecialiseerd is in neuropsychologie ontdekte in de jaren 70 van de vorige eeuw hoe het komt dat jij meer moeite hebt met nieuwe vaardigheden aanleren, je lastiger gezichtsuitdrukkingen kan lezen, je onhandiger bent dan andere mensen en moeite hebt met onder andere rekenen. Hij noemde dit NLD (Rourke, z.j.). Non Verbal Learning Disorder of Non Verbal Learning Disabilities. In het Engels ook wel NVLD genoemd (Frye en Karanzalis, z.j.).

Nu in de 21e eeuw is er nog veel onduidelijkheid over NLD. Hoewel de diagnose al zo’n 50 jaar oud is, is het toch nog een ‘jonge’ diagnose. Hierdoor weten we er nog steeds niet veel over. Ook staat NLD niet in de DSM-5; het diagnostisch en statistisch handboek met daarin alle psychische stoornissen (Balans Digitaal, z.j.).

Maar toch zijn er een heleboel mensen met NLD. Deze mensen zoeken naar erkenning en begrip. Doordat zoveel mensen de diagnose niet kennen, is het voor hen heel moeilijk om mensen met NLD te helpen en te ondersteunen."

On November 19, 2021, our book N(V)LD is OK! hatched. In this book we talk about what NVLD is, experts talk about it and we let people from all over the world speak who have NVLD themselves or who have a child with NVLD.

 

The book will also be published in English. We are currently in the process of correcting the manuscript so that it is error-free. After this correction, we expect to know when the English book will be published. 

 

We will keep you updated!