Omgaan met de druk van goede voornemens/ Dealing with the pressure of good resolutions

Gepubliceerd op 12 januari 2022 om 16:51

De eerste blogpost van 2022!

Ik hoop dat jullie allemaal een goed Oud en Nieuw hebben gehad.

Ik zelf in ieder geval wel, ook heb ik net als vele anderen een paar goeie voornemens voor dit jaar.

Dit zijn grote maar ook kleinere dingen die ik hoop te behalen.

Zo hoop ik dit jaar een leuke baan te vinden maar ook zou ik meer willen gaan lezen en minder tijd op m´n telefoon spenderen.

Goede voornemens zijn natuurlijk hartstikke goed maar je kan je er ook een beetje overweldigend over voelen, een bepaalde druk om het gelijk goed te doen bijvoorbeeld.

Dit hoeft natuurlijk helemaal niet maar het is begrijpelijk als je hier toch last van hebt.

Daarom wil ik wat tips geven zodat het ook echt leuk blijft om aan je goede voornemens te werken en niet als een zware verplichting voelt.

Ten eerste wil ik mee geven dat als er iets is wat je wilt veranderen, dat altijd kan en je niet tot een nieuw jaar hoeft te wachten. Ook kun je altijd opnieuw beginnen, merk je na een paar maanden dat je niet echt bezig bent met je goede voornemen, geeft niks je kunt het oppakken op een moment dat goed voelt voor jou.

Nog een tip is om niet gelijk te verwachten dat je alles op alles geeft, als je het bijvoorbeeld lastig vind om je telefoon weg te leggen om een boek te gaan lezen, hoef je echt niet gelijk in een middag een heel boek te verslinden.  Elke dag een paar minuten lezen is al goed, dit kun je dan langzaam opbouwen als je dat wilt.  Als je je sociale cirkel wilt verbreden hoef je echt niet elk weekend met mensen af te spreken, een keer per maand iets leuks doen met een vriend of vriendin, is ook al goed, als je merkt dat je het zo leuk vind en behoefte hebt om vaker af te spreken, moet je dat zeker doen maar doe het vooral omdat jij het wilt en niet omdat je het gevoel hebt dat het moet.

Voor mezelf is dit ook zeker een leerpuntje, ik wil vaak te snel gaan terwijl ik weet dat ik het nodig heb om dingen in stapjes te doen maar dat vind ik wel heel lastig.

Zo wil ik heel graag zo snel mogelijk een baan maar ik wil ook iets doen wat ik leuk vind en bij me past.  Daarom doe ik werkervaring op en ik ben heel blij dat ik deze mogelijkheid krijg, ik moet mezelf de tijd gunnen om te ontdekken wat ik wil en dat is niet altijd makkelijk maar met heel veel dingen zo belangrijk.  Als laatste is het ook belangrijk dat je in jezelf gelooft en probeert er zo positief mogelijk in te staan. Als je al begint met het idee dat het toch niet gaat lukken, kom je natuurlijk nooit verder.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en ik ben benieuwd, heb jij goede voornemens en zou je ze willen delen?

 

Marit

The first blogpost of 2022!

Hoepefully you all had a good start to this new year.

Fortunately I did and just like a lot of people, I made some resolutions for this year.

Those are small and bigger things I hope to accomplish.

I hope to find a job I like this year but I’d also like to read more and spend less time on my phone.

Making resolutions is great but it can also feel a bit overwhelming.

You could feel the urge to do it perfect right away, for example.

Of course there’s no need to feel that way but it’s understandable if you do.

That´s why I´m gonna share a few tips to make it feel less heavy and actually fun.

First of all I want to say, if you want to change something you can do it anytime, you don´t have to

wait to the new year to do it.  You can restart something whenever it feels right. 

Try not to expect that that it totally works out from the start or that it has to.

For example if you want to read more and scroll less time through your phone, you don´t

have to read an entire afternoon. Start with reading a few minutes a day and add some time when you´re ready.  If you want to meet up more with people you don´t have to plan all your weekends with stuff, doing something with a friend once a month is also fine for a start.  If you feel like doing it more often, that´s great but only do it because you want to and not because you think you should.

It´s also something I can grow in, I often want to do things the fast way but I know I really need to take it in steps. It´s not always easy but very important. I´m doing work experience and I´d rather start working tomorrow but I know that also won´t make me happy, I need to experience things first.

Last but not least, believe in yourself! Cause how else is it gonna work out?

Now I’m curious…

Do you have any resolutions and do you like to share them?

 

Marit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.