NLD en plekken om tot rust te komen/ NVLD and places to relax

Gepubliceerd op 7 april 2021 om 12:26

NLD en plekken om tot rust te komen  

 Hoi allemaal, hier ben ik weer met een nieuwe blogpost! 

 

Herken je dat gevoel dat je na een lange dag niets liever wilt dan uitrusten en niks doen? 

Een hele dag bezig zijn kan best een hoop energie kosten, zeker als je NLD hebt en alles net nog wat intenser binnen komt.  Niet alleen na een lange dag kun je het nodig hebben om even niks te doen en tot rust te komen, soms heb je een paar dagen nodig om even bij te tanken.  Al komen sommige mensen tot rust door juist bezig te zijn, dit is per persoon verschillend. Maar goed in deze blogpost ga ik jullie vertellen over plekken om tot rust te komen.  Ik ga uit mijn eigen ervaring schrijven dus ook dit kan voor iedereen anders zijn.  

Na een lange dag stage of school ga ik het liefst naar mijn kamer, kruip in m’n bed en zet een serie op. Ik kom dus tot rust in mijn slaapkamer. Dan het liefste samen met mijn kat, ze zijn (bijna) altijd lief en oordelen niet en dat is zo fijn aan dieren, dieren in het algemeen geven mij een fijn gevoel.  

Ik heb het geluk dat ik een eigen kamer heb, dus geen last van luidruchtige broertjes of zusjes. Natuurlijk word ik wel eens gestoord maar word er ook rekening gehouden met onze privacy. Eigenlijk kom ik sowieso thuis wel tot rust, als iedereen relaxed is, word ik dat meestal ook wel. Maar zoals in elk gezin zijn er ook dagen dat het wat minder gezellig is en mensen een beetje chagrijnig zijn.  Op zulke dagen vind ik het vaak fijn om even naar buiten te gaan en een stukje te lopen of skeeleren Niet alleen op zulke dagen trouwens maar sowieso is het fijn om buiten te zijn, vooral als het mooi weer is.  

In de tuin zitten met een boek vind ik ook heel relaxed, ik doe het eigenlijk te weinig maar het is wel fijn.  Zo geldt hetzelfde voor lezen in bed.  

Een plek waar ik ook vaak wel tot rust kom is het strand, helaas wonen we er niet dichtbij maar als we gaan is het fijn.  Ook ga ik regelmatig in bad met een serie of film en wat lekkers, dit is ook zeker een aanrader om tot rust te komen.  

Hopelijk vonden jullie dit interessant om te lezen en hebben jullie ook plekken om tot rust te komen. Het is belangrijk om regelmatig tijd voor jezelf te nemen anders kun je jezelf bijvoorbeeld overwerken en stress ervaren.  Als je al een tijdje niks voor jezelf hebt gedaan dan is het nu tijd om een self-care momentje in te plannen want je verdiend het!  

 

 

Tot de volgende keer, 

 

Marit  

 

 

NVLD and places to relax  

 

Hi everyone, here I am with a new blogpost!  

 

Do you recognize that feeling that after a long day you want nothing more than to rest and do nothing? Being busy all day can take a lot of energy, especially if you have NLD and you experience everything a little more intensely. Not only after a  long day you may need to do nothing and relax, sometimyou need a few days to refuel. Although some people do relax in the form of being busy.  This is different for each person. 

 Anyways, in this blogpost post I am going to tell you about places to relax. I am going to write from my own experience so this can also be different for everyone. After a long day of internship or school, I prefer to go to my room, crawl into my bed and put on a series. I like it when my cat joins me, pets don't judge and it's nice to have them around, animals can really make me feel at peace.  

 So I relax in my bedroom. I am lucky to have my own room, so noisy brothers or sisters. Of course I am sometimes disturbed, but our privacy is also accepted. So, I do relax at home, when everyone is relaxed, I usually am too, but as in any family, there are also days when it is less fun and people are a bit grumpy. On such days I often like to go outside and go for a walk or rollerblading. Not only on such days by the way, but it  nice to be outside, especially when the weather is good. 

 I also find sitting in the backyard with a book very relaxed, I actually don't do it enough, but it's nice. The same goes for reading in bed. A place where I also relax is the beach, unfortunately we do not live close to it, but when we go it is nice. I also like to take baths, this is defenetely recommended. Hopefully you found this interesting to read and you also have places to relax. It is important to take time for yourself on a regular basis, otherwise you can overwork yourself and experience stress. If you haven't done anything for yourself for a while, now is the time to schedule a self-care moment because you deserve it!  

 

Until next time, 

 

Marit  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.