Tegenslagen / Setbacks

Gepubliceerd op 28 oktober 2020 om 22:10

Helaas kun je de toekomst niet voorspellen, of nouja helaas...

Het is fijn als dingen gaan op de manier dat je hoopte dat ze zouden gaan, maar soms gaat het even anders, je hebt bijvoorbeeld afgesproken om met een vriendin naar de bioscoop te gaan maar een uur van tevoren appt ze dat ze last van hoofdpijn heeft en dat het beter verplaatst kan worden.  Je hebt grote en kleine tegenslagen, bij kleine tegenslagen kun je makkelijker omdenken bijvoorbeld, nu heb je de avond vrij om thuis met je zusje een film te kijken en heb je al iets om naar uit te kijken volgend weekend.  Bij grotere tegenslagen zoals het zakken voor een examen of je bijbaantje die je kwijt raakt, is omdenken lastiger maar niet onmogelijk.  Ook komt daarbij dat mensen met NLD meer moeite hebben met verandering, een tip is dan ook om vaak een plan B te hebben bijvoorbeeld dat als je niet wordt aangenomen op een opleiding, je ook nog een andere opleiding in je hoofd hebt die je interessant lijkt.  Maarja ook dat is niet in elke situatie mogelijk, soms gaan dingen anders, een groot voorbeeld daarvan is ook Corona, veel dingen zijn afgelast en je zit of hebt waarschijnlijk veel thuis gezeten.

Dat is vervelend maar het blijft belangrijk om zelfs in dat soort situaties positief te denken, ook al is dat lastig.  Misschien heb je wel vaker kunnen uitslapen, meer tijd gehad voor je hobby en dat lijstje met films die je nog wilde kijken, kunnen afwerken. Verder kan het ook helpen met iemand erover te praten zoals een leraar, vriend of famillie lid. Vaak komen anderen ook met goede tips en het is fijn om je verhaal kwijt te kunnen.

  Bedenk je dat tegenslagen bij het leven horen en dat er vaak toch ook weer goede dingen uitkomen. Verder kan het ook helpen met iemand erover te praten zoals een leraar, vriend of famillie lid. Vaak komen anderen ook met goede tips en het is fijn om je verhaal kwijt te kunnen.

 

Hopelijk heb je hier wat aan!

 

Tot volgende week!

Marit

Unfortunantely we can’t predict the future.

It’s nice when things go their way but that isn’t always the case.

Sometimes things take a turn, for example you are about to see a movie

with your friend but an hour before leaving she texts you that she got a headache and you have to reschedule.  There are small and less small setbacks, in small setbacks it’s easier to think positive, like now you get to watch a movie with your sister at home and you got something to look forward to next weekend already. When they are a little bigger, like losing your job or failing a exam it’s harder to see the light but not impossible.

People with NVLD also have a harder time dealing with sudden change.

That’s why it’s good to have a backup plan if that’s possible.

Like when you don’t get accepted to a study it’s good to have something else that interests you too.  Even that isn’t always possible and now with the Corona virus going on setbacks happen often, a lot of things got cancelled and we can’t do everything we want to.

 

Even in those situations good things still happen, you’ve probably gotten more time to do certain things like hobbies for example.

  Setbacks are a part of life but sometimes the most unexpected can be something wonderful. It can also help.

I hope this can help you!

 

Until next week!

Marit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.