NLD op school of tijdens werk #deel2

Gepubliceerd op 15 mei 2019 om 11:19

Daar ben ik weer! Deze woensdag opnieuw een post over NLD op school of tijdens werk.

Dit komt door een nieuwe ervaring.

 

Zoals ik eerder al eens heb gezegd, heb ik qua school nooit last gehad van het feit dat ik NLD heb. Ja, natuurlijk moest ik harder werken voor wiskunde op de middelbare school maar ik heb mijn Havo-diploma toch in 5 jaar gehaald.

 

Nu ik pabo studeer is het anders. Ik heb namelijk mijn rekentoets nog niet gehaald en heb daar nog maar één kans voor. Als ik het nu nog niet haal, kan ik wel mijn propedeuse (eerste jaar) verlengen maar dat is natuurlijk niet wat ik wil. Ik merk dat mensen nu wel bevooroordeeld over mij zijn. De mensen die weten dat ik NLD heb, zeggen eerder dat het maar de vraag is of ik het ga halen dan de mensen die het niet weten. Dit heb ik nog nooit meegemaakt en vind ik natuurlijk niet fijn. Het kan zo zijn dat de mensen die zeggen dat het maar de vraag is of ik het ga halen, het niet vervelend bedoelen maar het komt soms wel zo over.

 

Nu kan ik me voorstellen dat er hier mensen zijn die hetzelfde meemaken of meegemaakt hebben. Dus ik dacht, ik geef een paar tips!

 

Tip 1: Twijfel niet aan jezelf als anderen zeggen dat je iets niet zou kunnen. Trek je eigen plan en houd dit vol.

Tip 2: Vraag om hulp wanneer je hulp nodig hebt. Over het algemeen zijn mensen niet zulke verschrikkelijke wezens als ze lijken, dus ze willen je vast helpen! Vragen staat vrij!

Tip 3: Maak een goede planning. Zie de blogpost van vorige week woensdag (leren leren).

 

Met deze tips kun je vast weer even vooruit! En onthoud, jij bent goed zoals je bent!

Reactie plaatsen

Reacties

Anton Horeweg
5 jaar geleden

Mooie site!