Waarom humor belangrijk is/ Why humour is important

Gepubliceerd op 27 oktober 2021 om 17:21

Hoi iedereen, we schrijven vaak best serieuze posts maar vandaag gaan we het eens hebben over humor!

We posten natuurlijk ook memes waar jullie wel eens herkenning in vinden en hopelijk ook een beetje om kunnen lachen.  Maar waarom is het nou belangrijk om humor te hebben? Voor veel mensen is humor een uitlaatklep, heb je een slechte dag dan is het heel fijn om toch te kunnen lachen om een grapje.  Ook helpt het soms in stressvolle situaties om de spanning wat te verminderen.  Natuurlijk is het belangrijk om wel na te denken of een grapje gepast is en dat je elkaar niet beledigd.  Als je NLD hebt kun je geweldige humor hebben maar het kan soms ook lastig zijn om te onderscheiden of iemand nou een grapje maakt of het serieus meent, ook heb ik zelf soms moeite om sarcasme te herkennen, dat is ook een kenmerk van NLD maar is natuurlijk niet bij iedereen hetzelfde.  Ze zeggen wel eens dat als je een grap uitlegt, het de grap verpest.

Natuurlijk is het leuk als je het gelijk begrijpt maar het is ook helemaal niet erg als dat niet het geval is, dat betekent ook niet dat je geen humor hebt of dat je saai bent.  Zelf heb ik soms ook dat ik een grap eerst niet begrijp maar dat het na een paar minuten ineens binnenkomt.  Stiekem best ongemakkelijk om ineens in lachen uit te barsten in het openbaar maar uiteindelijk kan ik daar dan ook wel om lachen.  We hopen vooral dat jullie genieten van onze memes en we moedigen jullie ook zeker aan om memes te sturen als je een leuke tegenkomt of misschien wel zelf hebt verzonnen. Wie weet posten we hem dan wel op onze social media!

 

 

Tot de volgende keer,

 

Marit

Hi everyone, often we write about serious topics but today I’m gonna talk about humour!

As you might know we post memes on our socials which you may find relatable and hopefully can find some laughs in.  But why is it important to have humour? For a lot of people humour can relieve stress.  Laughing about a joke on a bad day could be the highlight of your day and make it a little more bearable.  It can also help to feel less anxious in stressful situations. Obviously it’s important to think about the fact that the joke is appreciate and not offensive towards others.  You can have the best humour when you have NVLD but sometimes it can be challenging to figure if someone is joking or not.  For me it can be hard sometimes to recognise sarcasm which is also something that is common for people with NVLD but obviously this isn’t the same for everyone.  They sometimes say that it ruins the joke when you start explaining them but I don’t totally agree on that, it doesn’t mean you don’t have humour or aren’t funny and people also have different senses of humour.

Something I experience sometimes is that when I don’t get a joke at first I suddenly get it a few minutes later and then start laughing out loud in public.  Then I think about how weird that must look but at least I got the joke and usually I can laugh about that too.  We really hope you’re all enjoying our memes and if you find any good ones or maybe made one yourself, we’d love if you send them and who knows we’ll post it on our social media!

 

Until next time,

 

Marit 

Reactie plaatsen

Reacties

Bill
2 jaar geleden

Hey mede NLD'ers,

Mijn naam is bill ik ben 22 jaar oud en ik heb net zoals jullie ook nld bij mij zijn mijn grootste minpunten dat mijn korte termijn geheugen heel slecht is en mijn lange termijn geheugen best sterk maar soms ook wel eens door elkaar heen gaat. ik heb veel problemen met het leren van dingen die mij worden verteld .

ook kan ik gesproken tekst niet goed volgen en vind ik het moeilijk om opdrachten goed te begrijpen. door deze problemen voel ik mij vaak heel dom en weet ik niet zo goed wat ik moet doen.

ik heb vaak het gevoel dat ik nog een soort baby ben die nog van alles moet leren. Momenteel volg ik ook rijlessen en merk ik dat het gewoon niet goed gaat, ik ben momenteel al ruim 3 jaar bezig met mijn rijlessen en heb er 7 keer over gedaan om mijn theorie examen te halen en ben recent ook gezakt voor mijn praktijk examen.

momenteel heb ik al meer dan 10 banen gehad en heb ik ook bij een aantal vaste banen mijn ontslag in gediend omdat het gewoon niet goed ging. ik ben momenteel mentaal echt heel vermoeid aan het worden en weet gewoon niet zo goed meer wat ik moet doen. ik heb vaker momenten waarop ik echt niet meer weet wat ik met mijzelf aan moet en dan stop ik met alles. vaak denk ik er dan aan om te vertrekken naar het buitenland in de hoop dat het daar beter is en dat ik dan opnieuw kan starten maar dan besef ik me ook weer dat ik beter hier kan blijven omdat alles hier zo goed is geregeld.

ik vraag mij af hoe ik met mijn extreem slechte geheugen nog iets kan vinden wat bij mij past. daarnaast ben ik sociaal ook heel erg onhandig waardoor ik geen vrienden heb waarmee ik kan praten over mijn problemen. ik ben wel nog van plan om een psycholoog bij de huisarts te bellen in de hoop dat die mij misschien kan helpen.