Zelfstandigheid

Gepubliceerd op 11 december 2019 om 00:45

Groter worden gaat vanzelf; daar hoef je niets voor te doen. Je hoeft niets te beheersen voor je naar het volgende level kan. Dat is best handig, want je kan niet enorm lang bij één level blijven hangen.

 

Soms zou het toch wel even handig zijn om een pauzeknop te hebben, zodat je even tijd hebt om de instructies te lezen en uit je hoofd te leren. Bepaalde dingen kunnen erg lastig zijn. Neem bijvoorbeeld de stap naar de middelbare school. Opeens ga je van de ene school, waar je alles kent, het rooster snapt en er duidelijk is wat je moet doen, naar de andere school, waar alles nieuw is, je een stuk verder moet fietsen, je elke keer een nieuwe leraar krijgt en je moet opnieuw kennismaken met een stuk of 25 mensen. Heftig!

 

Zo zijn er best wel een paar moeilijke punten, die zelfs voor mensen zonder NLD behoorlijk pittig kunnen zijn. Een van die punten is de overgang van de derde klas naar de vierde klas. Opeens heb je een heel stuk minder vakken, en het niveau ligt veel hoger.

 

Ook is er een heel lastig punt als je gaat studeren. Het niveau is wéér anders, en de situatie is wéér nieuw. Wat wel handig is, is dat je misschien iets leuks gaat studeren, waardoor je geboeid bent en blijft!

 

Misschien ga je zelfs wel uit huis als je gaat studeren. Dat is pittig! Zie maar eens je hachje te redden tussen alle studenten…

 

Dit is echter geen demotivatieblog!

Er zijn inderdaad moeilijke momenten, maar met hulp van anderen kan je een heel eind komen. Het is ook niet vreemd om hulp te vragen; ik heb het gedaan en ik weet zeker dat meer dan de helft van de opgroeienden om hulp vraagt. En met die hulp kan je heel veel! Een nieuwe situatie betekent meestal dat het leuker wordt. Als je dan ook nog de dingen op orde krijgt omdat je hulp hebt gevraagd en gekregen, is het tijd om een feestje te bouwen!

 

Adios!!

YipReactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.