De bekendheid van NLD

Gepubliceerd op 13 november 2019 om 20:35

Vaak als ik zeg dat ik NLD heb, weten mensen niet wat het is. 

In Nederland is NLD niet erg bekend, eigenlijk is het nergens echt bekend. 

Op internet is er best veel informatie te vinden maar alsnog heeft NLD lang niet dezelfde bekendheid als bijvoorbeeld autisme. Soms is het best vervelend dat veel mensen het niet kennen, omdat ik het telkens opnieuw moet uitleggen. Op school gaf mijn moeder vroeger soms een boekje te leen over NLD aan de leraren, zodat ze het beter zouden begrijpen, want ook zij wisten vaak niet wat NLD was. 

Als ik soms uitleg wat NLD is, snappen de meeste mensen het meestal nooit helemaal, dus daarom zou het wel fijn zijn als er wat meer bekendheid over komt.   

Hierom schrijven wij natuurlijk ook deze blogs. Zodat er meer bekendheid over NLD komt. 

 

Hier zijn twee voorbeelden van sites met informatie over NLD. Op deze sites kun je duidelijk zien wat NLD inhoudt.

 

https://www.nld.nu/informatie/ 

Deze site is erg bekend en geeft goede informatie.

 

https://balansdigitaal.nl/stoornis/nld/ 

Deze site heeft ook goede informatie maar is wat minder uitgebreid als de vorige site.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Maarten
4 jaar geleden

Wanneer NLD gekenmerkt voorkomt door problemen in sociale interactie en een kloof tussen de verbale en performale inteligentie wat is dan de oplossing? Wanneer ik voor hulp zocht werd alleen gekeken naar problemen. Waar gaat het moeilijk? Niet hoe is het op tr lossen. Ik ben er ook zeker van dat er te weinig gekend is over NlD en veel mensen problemen willen oplossen die er niet zijn en er problemen ontstaan door te denken dat je iets fout doet terwijl dit niet zo is. Bij misdiagnose is er ook angst en zijn er woede aanvallen. Een psycholoog vertelde me dat je problemen kan hebben van onverklaarbare woedeaanvallen. In meeste gevallen is dat zo als bijna niemand NlD begrijpt of kent is het onverklaarbaar. Wanneer je een verkeerde diagnose hebt is dit heel normaal. Niemand zou dat goed vinden. Al zeggen ze ook dat het ontkennen ervan. Ook bij de leerstoornis hoort. Dat is niet waar. Stel dat je verdacht word van iets dan is het ontkennen ervan niet deel van schuldig zijn. Dan ben je gewoon jezelf aan het verdedigen. Zoals iedereen zou doen. AL beken ik sociale problemen maar die totaal niets met NLD te maken hebben. Waar vind je mensen die gespecialiseerd zijn in het stellen van diagnoses meer bepaald van NlD?