Sterke en zwakke punten van NLD

Gepubliceerd op 23 oktober 2019 om 19:35

Op internet kun je hele lijstjes vinden met wat sterke en minder sterke punten zijn van NLD. 

Deze heb ik bekeken en voor mezelf eens uitgewerkt!

Mensen met NLD hebben net als alle andere mensen dingen waar ze goed in zijn, maar ook dingen die ze lastiger vinden. Voor mensen met NLD zijn er bepaalde kenmerkende dingen waar ze goed en minder goed in zijn, maar dit geldt natuurlijk niet voor iedereen precies hetzelfde.

In deze blogpost vertel ik jullie wat voor mij klopt en wat voor mij misschien toch wat anders is. 

 

 1. Een onhandige of houterige grove motoriek  

Dit geldt inderdaad voor mij, ik heb moeite met dingen zoals een bal vangen maar ook het leren van veters strikken heeft mij heel veel tijd gekost. 

 

2. Een taalontwikkeling die zich kenmerkt door het aanleren van veel woorden 

Ik zelf heb niet het idee dat ik meer woorden ken, mijn taalontwikkeling is wel goed maar niet perse super. 

 

3. Weinig sociale vaardigheden  

Ik heb hier inderdaad moeite mee, ik kan emoties niet altijd goed herkennen en ik weet niet altijd hoe ik me moet gedragen in sociale situaties.   

 

4. Snel verdwalen  

Yep....verdwalen dat is echt een van mijn kwaliteiten. Ik kan nog steeds verdwalen in de IKEA en zonder een duidelijk overzicht kan ik zo 20 kilometer verder belanden dan waar ik hoor te zijn. Maar als ik echt een duidelijk overzicht hebt lukt het mij wel, zo ben ik al meerdere keren zelf naar Amsterdam gereisd om te figureren in de serie SpangaS. 

 

5. Doorzettingsvermogen  

Ik herken mezelf hier aan de ene kant wel in maar aan de andere kant heb ik hier soms ook moeite mee, bijvoorbeeld als ik iets moet leren voor school maar ik snap het niet, dan heb ik al snel de neiging om boos te worden en op te geven, want soms is het echt frustrerend als iets wat zou simpel lijkt voor anderen, jou niet lukt. Meestal kom ik daar na een tijdje dan wel weer overheen en probeer ik het alsnog.  

 

6. Opmerkelijk geheugen  

Qua herinneringen over vroeger heb ik een heel goed geheugen, hele kleine details van een vakantie die al vijf jaar geleden is, kan ik vaak nog onthouden en dan snap ik soms niet hoe de rest van mijn familie dat alweer vergeten is.  Maar als het op schoolwerk aankomt heb ik hier vaak wel echt moeite mee en kan ik iets wat ik de vorige dag nog wist de dag daarna alweer vergeten zijn.  

 

7. Goed in technisch lezen  

Ik heb het lezen al snel aangeleerd, ik kan ook heel snel lezen, soms wel eens iets te snel maar ik had er niet echt moeite mee. 

 

Ik hoop dat je het interessant vond!

Tot volgende week!

 

Groetjes Marit

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.