NLD en sport

Gepubliceerd op 2 oktober 2019 om 20:56

NLD en sport, voor de meeste mensen met NLD is dat niet de beste combinatie. 

Dat wil niet zeggen dat mensen met NLD niet kunnen sporten, het is per persoon ook verschillend hoeveel moeite je met iets hebt maar voor mij ging het niet altijd even soepel. 

Op m'n vijfde ongeveer ben ik begonnen met zwemles, ik heb zwemmen altijd erg leuk gevonden, ik had wel iets meer tijd nodig maar uiteindelijk is dat best goed verlopen.  

Toen ik m'n diploma`s  had gehaald, mocht ik op een sport en koos ik voor kleutergym wat niet geweldig ging dus ben ik er na een jaar weer mee gestopt. Ik ben toen op atletiek gegaan omdat ik vroeger best wel een goede conditie had, inmiddels is dat wat minder maar ik vond atletiek erg leuk, het kogelstoten en speerwerpen ging wat minder maar het hardlopen ging goed.  

Na een paar jaar was ik toch toe aan iets anders en ben ik op zwemmen gegaan, ik vond het erg leuk ondanks dat niet alles even goed lukte, ik vond het duiken erg lastig en de goede slag te pakken krijgen koste ook meer tijd.  Na ongeveer vier jaar ben ik er mee gestopt en inmiddels zit ik al langer dan een jaar op paardrijden.  Ik heb meer tijd nodig om alles onder de knie te krijgen maar gelukkig wordt dat geaccepteerd door de manege waar ik rij en ik heb het er erg naar mijn zin.  Ook op school was sporten een verplicht onderdeel. Ik keek best wel op tegen de gymlessen, vooral als we weer eens een balsport gingen doen wat vaak voorkwam. Coördinatie is voor mensen met NLD erg lastig en daardoor zijn ze vaak niet goed in balsporten al is dit zoals eerder genoemd per persoon wel anders.  Voordat ik uitlegde dat ik NLD heb, snapten de leraren niet waarom ik er zoveel moeite mee had, maar toen ik dat wel had gedaan, begrepen ze het en kreeg ik extra hulp. Toch ben ik blij dat ik nu niet meer hoef te sporten op school. Je kunt dus best sporten als je NLD hebt, het zal misschien wat lastiger gaan maar als je plezier hebt is het goed.  

 

Tot volgende week!

Groetjes,

Marit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.