Mijn ervaringen op school

Gepubliceerd op 11 september 2019 om 19:42

Als je NLD hebt kan het op school wat lastiger gaan dan bij anderen.

 

Ik ga in deze blog vertellen over mijn ervaringen op school. Zo leren jullie mij ook een beetje kennen :)

Ik ben begonnen op een 'reguliere basisschool', maar al snel was het duidelijk dat ik achterliep en daarom ben ik halverwege groep twee naar het speciaal basis onderwijs gegaan.

Daar waren de klassen kleiner en kon je werken op je eigen niveau. Ik liep iets voor op mijn klasgenoten omdat ik eigenlijk een groep hoger hoorde te zitten maar daar was geen plek meer. Daarom ging ik voor rekenen en taal naar een andere groep.

Ik had het soms best lastig op school maar gelukkig waren de leraren super aardig en uiteindelijk heb ik daar een hele fijne tijd gehad.

Ik ben na groep acht nog een jaartje langer op de basisschool gebleven gebleven ‘'groep acht B/ groep negen’'

dat was wel erg fijn. Na dat jaar ben ik naar het VMBO gegaan en heb ik Kader gedaan.

Het was best wel veel en ik had vooral moeite met wiskunde dus heb ik na de tweede klas besloten om naar basis gegaan en heb ik uiteindelijk mijn diploma gehaald. Na het VMBO heb ik een niveau 2 opleiding ‘'Dienstverlening’' gevolgd. Ik had een hele leuke stage op een basisschool maar ik merkte dat ik ‘'het sociale gedeelte’' best wel lastig vond. Ik ben overgestapt naar de opleiding dierverzorging wat ik nu doe, tot nu toe heb ik het er naar mijn zin, er zullen sowieso nog wel moeilijke momenten aankomen maar dat hoort erbij en ik geloof erin dat ik het ga halen!

 

Groetjes,

Marit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.