Jezelf aanvaarden

Gepubliceerd op 28 maart 2019 om 11:19

Jezelf aanvaarden, ook als je NLD hebt. Dat klinkt best zwaar en ingewikkeld. Soms is het dat ook. Er zijn dagen dat je niet weet wat je met jezelf aan moet. Dat je jezelf geen houding weet te geven en overal maar een beetje bij staat. Maar ik weet zeker dat er ook dagen zijn dat je met een goed humeur opstaat (oké, voor zover je met een goed humeur je bed uit kan komen ;)) en denkt 'laat de dag maar komen, ik ben er klaar voor!'

 

Maar wat doe je nu op zo'n dag dat je niet weet wat je met jezelf aan moet? Een dag waarop je het moeilijk vindt om jezelf, mét NLD, te aanvaarden?

 

Oké, dit klinkt misschien heel moeilijk, maar je hebt nu eenmaal NLD. Dit is iets wat je je moet beseffen. Hier word je mee geboren en je komt er niet vanaf. Maar dat is niet erg. Hoe gek het ook klinkt. Het is niet erg om NLD te hebben. Ik bedoel, ieder mens heeft wel iets. Je kent vast wel iemand die ADHD heeft. Of iemand die heel erg gevoelig is. Jij bent echt niet de enige die het soms lastig vindt om met zichzelf om te gaan.

In plaats van verdrietig te zijn en niet weten wat je moet doen, kun je er ook voor kiezen om van NLD je kracht te maken. Als je NLD hebt, betekent dit namelijk ook dat je een heleboel pluspunten hebt! Probeer deze pluspunten elke keer als je je slecht voelt en het moeilijk vindt om jezelf te accepteren, op te noemen. Ga voor de spiegel staan en zeg tegen jezelf "Ik heb NLD maar dat geeft niet. Ik ben oké, precies zoals ik ben." Je kunt je hersenen alles wijsmaken (Als je het koud hebt en je blijft tegen jezelf zeggen dat het heel warm is, krijg je het warm). Dus ook dit. Hoe vaker je deze twee zinnen tegen jezelf zegt, hoe sneller je het gaat geloven en hoe beter je jezelf gaat voelen!

 

Stel dat dit nu niet werkt. Wat kun je dan doen? Er zijn een aantal mogelijkheden. Praat erover met je ouders, mentor op school of een vertrouwenspersoon (misschien een psycholoog). Deze mensen zijn er voor jou en ze willen jouw verhaal echt wel aanhoren! De wereld is niet zo boos als 'ie soms lijkt! Daarnaast kun je natuurlijk altijd een bericht plaatsen op het forum of reageren onder deze blogpost!

 

Ik hoop dat ik je hiermee een beetje heb geholpen! En onthoud, jij bent goed zoals je bent!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.